Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi takaisin Timon MBNET kotisivun etusivulle - Click here to return back to the front page of Timos' MBNET homesite

Timon Omat MP4 Musikkivideot

Tein kerran sellaisen erehdyksen, että latasin YHDELLE palvelimelle pari omaa biisiäni, ja ajattelin hieman samalla tienata pari penniä. Tuloksena oli se, että lopulta ne kaikki ne olivat tyrkyllä aina Amazonia myöten, ja vaikka aikaa kului kuinka, niin rahaa ei kuulunut. No, en minä nyt niin kovin sitä odottanutkaan, sillä mikään ei mene verottajan ahnaan silmän ohi, ja verottajan karttuisa käsi olisi varmaankin heti ojossa. Uskoisin nimittäin että rahaliikennettä ulkomailta Suomeen seurataan, ja ainut konsti lähettää tänne rahaa huomiotta lienee tavallinen kirjekuori. Sanoisinkin tässä niinkuin sadun Voipukki uuninsolasta koukkuselälle noidalle: Heti tänne kaikki rahat! Näyttäisikin vahvasti siltä, että ainoaksi ansiokseni nettimusiikin ihmeellisessä maailmassa jää toistaiseksi IUMA -yhtiöltä saama shekki 0.41 dollaria, jota ei kannattanut edes lunastaa koska verottaja olisi siitäkin vienyt muutamat taalat, ja summan siirtäminen Yhdysvalloista Suomeen omalle pankkitilille olisi vienyt sekin rahaa. Olisi siirretty valuuttaa melkein nolla euroa, ja kustannukset olisivat olleet useita kymppejä.

ZIGI Ai-Ai-Ai

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon ZIGI Ai-Ai-Ai

Tämä on paranneltu versio biisistä, joka siirsin kaupattavaksi nettiin myytäväksi. Tämä video on tosin paljon parempi kuin se audio, jota sinne tarjosin, sillä tässä on mukana enemmän bassoa, ja parempi rytmi. Tämä video ”kulkee” musiikillisesti paremmin, niin sanoakseni. Ja sanonkin. Eikä tämä maksa kenellekään yhtään mitään. Minulle tämä on maksanut maineen ja kunnian, sekä elämän.

Mummon hummat - Se Wsi Leukaliinalaulu

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Mummon hummat - Se Wsi Leukaliinalaulu

Minua nauratti kovin kun luin ensimmäistä kertaa, että kuolleille laitetaan leukaliinat, etteivät leuat rotkottaisi pahasti. Melkein yhtä huvittavaa oli nähdä kuinka ulkomaisissa elokuvissa kuolleille laitettiin isivarpaaseen tunnistuslappu rusettisolmulla. Se, että kuolemaan liittyvät asiat minua huvittavart, johtuu siitä että minusta aiottiin kouluttaa patologille apulainen jo ammoin lakkautetussa Moision mielisairaalassa, ja sinä lyhyenä aikana tuli nähtyä kaikenlaista. Siksi minua ei juurikaan kiinnosta katsella elokuvia joissa mässäillään tolkuttomalla väkivallalla, ja kuolemassa. Siksi goottiaate ei vienyt minua mukanaan, ja siksi käyn erittäin vastenmielisesti ihmisten hautajaisissa, koska niissä teeskentely ja hurskastelu saavuttavat huippunsa. Muistan kerran kun Moision sairaalassa oli joku potilas kuollut, ja sukulaiset rynnivät pieneen huoneeseen jossa vainaja makasi lasittunein silmin metallipöydällä. Ne parahtivat valtaisaan itkuun, mutta pahimpien itkuntyrskähdysten vaiettua joku punaniska sukulaismies tietysti kysyi täysin asiallisen kuivalla äänellä: No, jäikös siltä mitään, meinaan rahaa? Ei niin mitään, täytyi sanoa, sillä monet potilaat olivat pahasti velkaa kuntainliitolle, ja siksi eivät yleensä onnistuneet rakentamaan minkäänlaista ehtoisaa siviilielämää, ja tervehtymään, ja palasivat pian tekemään uutta sairaalavelkaa.

Kaks' kisälliä kulki

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kaks' kisälliä kulki

Tämä on traditsionaalinen kansanjuomalaulu, jota on hoilattu paljon erityisesti 1970-luvulla opiskelijabileissä, joissa ryypättiin perseet olalle. En minä nyt niin paljon näissä bileissä käynyt, koska eivät ne minua syystä tai toisesta niihin kutsuneet. Tässä biisissä käytän halpaa sähkökitaraa, ja ZOOM G1Xnext -laitetta äänen särkemiseen. Periaatteessa tämä on one-take -nauhoitus, ja mielestäni parasta mitä olen tehnyt. Ottakaa siis se tällaisena, ja hyväksykää sellaisenaan.

Nyt meitä nyppii

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Nyt meitä nyppii

Jollakin ihmeellisellä tavalla tämä biisi liittyy Kuopio tanssii ja soi – tapahtumaan, jota en ole koskaan viettänyt. Kerran tosin kuljin Kuopion torin poikki kun esiintymislavalla koikkelehti vääntelehtiviä tanssijantapaisia. En vakuuttunut tanssitaiteen jalosta luonteesta. Kun ajattelen tanssia, tulee mieleen hiki ja hiivasienen väkevä lemu. Tulee mieleen myös nälkiintyneen näköiset, lihaksikkaat naiset, ja homot, jotka pitävät miestanssijoista. Kaiken kaikkiaan minä en siis pidä tanssista, ja siksi voikin sanoa, että ainakin minua nyppii kun näen tanssijoita, tai kansantanssipetkeltäjiä.

Viskii ruukussa (Whiskey In The Jar)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Viskii ruukussa

Ensimmäistä kertaa kuulin tämän biisin Barbara Helsingiuksen laulamana, ja tämä oli tehnyt siihen oman sanoituksensa (jota en enää muista). Vasta ihan viime vuosina olen kuullut alkuperäisiä irlantilaisversioita YouTubesta, ja silloin päätin itsekin ”kääntää” laulun suomeksi, vaikka en olekaan okein koskaan ymmärtänyt mitä siinä sanotaan, ja miksi hoetaan että viskii ruukussa, ja niitä sunfaraa -juttuja. Ei se mitään!

Satuloitu nainen

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Satuloitu nainen

Tämäntapaisen laulun veisasin aikanaan koulun konsuissa ihan sähkökitaran säestyksellä. Yleisö vallan huusi, sillä tuollaisia lauluja ei ollut tapana laulaa konsuissa, mutta onneksi rehtori oli kansliassa tupakalla. Monen päivän ajan ne sitten huokailivat koulun pihalla, että mikäköhän tuostakin vielä tulee. Turhaa hohhailua, sillä ei minusta mitään tullut – ei ainakaan kuuluisaa julkisuuden henkilöä. Ja se se vasta on hyvä asia.

Tykkikannen poika (Jambalaya)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Tykkikannen poika (Jambalaya)

Minun mielestäni ”Jambalaya” -biisi on käännetty väärin suomeksi, ja se saattaa johtua siitä, että alkuperäistekstissä on joitakin vaikeasti selittyviä, ranskankielisiä sanoja, kuten ”piroque” ja sitten siinä puhutaan tykkikannella syntyneestä ja kasvaneesta pojasta? Yhdysvaltain etelärannikolla on sellainen tapa, että merimiehet viettivät vapaata aikaansa satamissa laivan tykkikannella, ja siellä oleskeli heidän seuranaan joukko sekalaisia naisystäviä ja heidän kaikkien yhteisiä lapsiaan. Siis sellaisia tykkikannen poikia, eli sille sopiva englanninkielinen ilmaisu on ”son of the gun”. On paljon parempi puhua merimieskapakasta, jossa ”Jambalaya” -niminen nainen tanssii notkein lantein, ja merimiehet hakkaavat käsiään kipein rantein.

Kun Hairissa seistiin

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kun Hairissa seistiin

Muistan kun Hair -musikaali tuli Tampereelta Mikkelin teatteriin, ja kävin katsomassa esitystä. Lopussa ne seisoivat kaikki munaisillaan. Lauluni viittaa kuitenkin Helsingin esitykseen, jossa mukana olivat artistit Hector ja Anki. Muistan kuulleni Tampereen nuoren porukan laulaneen kovalla äänellä: Rakkaus, rakkaus, vittu, muna!” - mutta voin toki olla väärässäkin, ja he olisivatkin laulaneet: ”Helsinki, Helsinki, pohjolan valkea kaupunki!”.

Imatralla virtaa PORT-PORT-PORT

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Imatralla virtaa PORT-PORT-PORT

Imatralla on Portsilta -niminen paikka, joka sijaitse entisellä Imatran ja Joutsenon rajalla. Siitä ne ennenvanhaan kulkivat hevosilla Rauhan sanatoriosta ja Kovenkylästä Mellonkylän kautta Imatralle – kun Saareksiinmäen yli kulkevaa oikotietä ei vielä ollut rakennettu. Portsillassa asui näitä tämän maan vähäväkisimpiä ja jälkijättöisimpiä tanopäitä – ja noita ennen niin kuuluisia portsillan jätkiä, joiden kanssa Rauhan ja Korvenkylät jätkät kuulemma tappelivat – ties mistä kumman systä tapelleetkaan (varmaankin siksi että kuka olikaan se viisain mies joukossa). Imatralla asunut Hilma Valtonen nimesi Portsillan kartanon siksi kartanoksi jonka eräs Lea Joutsenon näyttelemä hienohelma peri, ja elokuvassa Kilroy sen teki matkusti kartanoonsa haitaria reessä rennosti soitellen.

Keitele ei niin vehmas

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Keitele ei niin vehmas

Keitele ei ole Keitele-järvi – niinkuin ei osa Pielavettäkään, mutta Nilakkajärven rannalla se toki on. Ei se ole kovinkaan vehmas, eikä sieltä taatusti löydä enää koskemattomia erämaitakaan. On niin moneen kertaan ahnaasti kaluttu, että saattaisi jopa hirvittää, jos vaan pääsisi eroon niistä hirvikärpäsistä...

Kuolema

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kuolema

Yrjö Jylhä oli sota-ajan runoniekka, ja väsäsi kenties omaa kuolemaansakin enteilevän runon Kuolema. Se oli oikein raamikas ja komeakin mies, mutta eivät ne raamis pajoa auta, kun kuolemasta on kyse. Minua kuolema ei juurikaan kiehdo, sillä se on senverran arkinen juttu että on jokaisen edessä jokunen päivä, ja sitten voikin sanoa römeällä änellä, että tämä taisi olla sitten tässä.

Ratsuin sotaan

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Ratsuin sotaan

Tämäntapainen soittoesitys liittyy aikaan jolloin olin harrastavinani flamencomusiiikkia, mutta eipä se jaksanut tämän enempää kiinnostaa -samoin kuin ei myöskään rag-kitarointi tyyliin Stefan Grossman ja sen Vestapol. Pidin parempana sellaista perusrämpyttelyä, ja eikämeollaveljeksiä -tyylistä perushumppaa. Tämä siis liittyy Jyväskylän aikoihin, jolloin lähipiirissäni oli vielä noita kiratakeekoilijoita joitka harjoittelivat tuntikausia sormet verillä. Ei se ollut minun juttuni ollenkaan.

Professori Pönniön tuska

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Professori Pönniön tuska

Professori Pönniö on ihan keksitty juttu, mutta silti niin tosi. Onhan näitä nähty! Tällaistahan se tieteenteko usein on, että uskotellaan muille että jotakin muka nähtäisiin enemmän kuin muut – tai sitten vaan sanotaan kaikkea itselle negatiivista valeuutisiksi, niinkuin Trumppi tekee. Jokainenhan tietää että juuri tämä hemmo valehtelee koko ajan, ja että on vaan niin tyhmä että itsekin uskoo olevansa viisaiden kirjoissa - eikä maksa liikaa – ainakaan veroja.

Vessaan päin

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Vessaan päin

Vessoja on kaikenlaisia, niinkuin meit' joka maailman loukoss' – semssi kon ei ol' paittaka yl'. Vessavenla taas on kuningatar vanhan paskiksen. Mutta asiaan. Vessoista on lopultakin aika harvoja musiikillisia esityksiä, mutta tässä nyt yksi lisää kekoon.

Kerjuri huusi (hourien) kerjurille

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kerjuri huusi (hourien) kerjurille

Tässä laulussa olen käyttänyt Aale Tynnin suomennosta W.B. Yeatsin runoon Beggar To Beggar Cried. En osaa sanoa kuinka hyvin olen tässä onnistunut, mutta ”sävellys” on kuitenkin ihan omatekemä [joka ei (onneksi) kestänyt kauaa].

Kaarisilta

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kaarisilta

Tämäkin runo on Aale Tynnin hieman mahtipontista tuotosta – elämää suurempaa sielunmessua. Minä olen tehnyt tähän ”sävellyksen” - jos tämä sana sallitaan ja on tässä juhlavassa yhteydessä lainkaan sopivaa. Olisihan se toki mukavaa ajatella, että elämäni aikana suhmuroimani satunnaiset aktiviteetit muodostaisivat komean kaarisillan, ja että itse isä jumala olisi tällaisen tehtävän minulle asettanut. En kylläkään tähän usko. Mutta ilmeisestikin Aale uskoi tämmöiseen ja koki elämänsä mahtavaksi – niinkuin amerikkalaisen Trumppilaisen mielestä kaikki mitä hän on tehnyt – on mahtavaa.

GUGANIN korvaamossa (Live)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon GUGANIN korvaamossa (Live)

Tässä tarinassa ei ole järjen hiventäkään. Se perustuu aikanaan rustaamaani pilapiirrokseen, jossa GUGAN -niminen hemmo oli perustanut korvaamon, jonne tuotiin Elmeri -nimistä nuorukaista, jolla ei ollut lainkaan ulkokorvia. Tässä on kyseessä LOGITECH -webbikameralla tallentamani Live -esitys.

GUGANIN korvaamossa (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon GUGANIN korvaamossa (SLIDESHOW)

No! Elmeriä yritettiin siis kaikin voimin korvata, mutta ei siitä mitään tullut – sillä jo Jori Malmstenin laulussakin sanottiin: ”Oli Elmeri miehistä parhain, häntä GUGAN ei korvata voi”. Ota tästä nyt sitten selvää! Ylläoevasta pikkukuvasta näkynee tapahtumien yleinen kulku. Tässä SLIDESHOW -esityksessä on joukko piirroksia, jotka alinperin oli tarkoitettu jonkinlaiseen juopon päiväkirjaan, mutta sattuneesta syystä ”kolleega” ei saanut tarinaa aikaiseksi, joten kuvatkin jäivät tyhjän pantiksi – mutta niinhän näissä ”projekteissa” tapaa aina käymään.

Achreniuksen juomalaulu (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Achreniuksen juomalaulu (SLIDESHOW)

Kuuntelin 1970-luvulla paljon radiota, ja sen kautta tutustuin mm. Paganinin tuotantoon, sekä joihinkin klassisiin säveltäjiin. Kävin Lauritsalan kirjaston alakerrassa kuuntemassakin Paganinia, koska omaa levysoitinta ei ollut, tai se oli severran huono ettei sillä viitsinyt sorvata hyviä levyjä piloille. Kerran eräs radion naistoimittaja esitteli pappissukuun kuulunutta lauluntekijää, joka lienee ollut suvun hulivilipuolella, ja saanut vaikutteita Bellmannilta sun muilta. Sävellyksen tähän Achreniuksen juomamalauluun olen värkännyt ihan itse – muuta eipä tuossa nyt ollut paljoa värkättävää.

Anna ottaa mun tötsyy (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Anna ottaa mun tötsyy (SLIDESHOW)

Kun vielä vaikutin MP3.COM -musiikkipalvelimella omaa musiikkia lataavana asiakkaana. No! Kuuntelin kerran Doug Kerhawin esittämän biisin Don't Mess With My Too-Toot, jonka lisäsin oitis oman nettiradioni soittolistalle – josta Doug sitten lähetti minulle kiitoksensa. Siihen aikaan saattoi perustaa omia nettiradioitaan, joita muut saattoivat sitten kuunnella. Se oli ensikosketukseni Cajun -musiikkiin. Tosin tulkitsin laulun sanoituksen vittaavan siihen, että aina se pössyttely naisen viehkon voittaa, ja siihen ei sovi naisen sekaantua. Jokaisella tätyy olla oma Toot-Toonsa. Olipa se nyt sitten mitä tahansa.

Poika Vesannon (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Poika Vesannon (SLIDESHOW)

Vesanto on muuan kunta Pohjois-Savossa, ja oli aikanaan tunnettu tanhuharrastuksestaan (petkellyksestä), mutta kunta liittyi sittemmin kuolevien kuntien joukkoon, ja petkellys loppui. Poika Vesanto oli taas sellainen piirrustelija, joka piirteli ukokuvia joka paikkaan. Oli miten oli, niin tässä Vesanto (siis kunta) saa oman laulunsa, sillä jokainen Vesanto on aina laulun arvoinen. Pojasta en tiedä, kun en tunne.

Poika Vesannon (LIVE)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Poika Vesannon (LIVE)

Vesanto ansaitsee myös live-esityksen, josta näkee, että biisi on soitettu ihan oikealla soittimella, ja omin nakkisormin. Että biisin voi esittää vaikkapa vesantolaisessa tupaillassa, jossa ukot käyvät nurkantakana hörpyillä ja tupakalla, ja sen jälkeen taas tanhu ja petkellys maittaa.

Pierulan Armas ja UFO (LIVE)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Pierulan Armas ja UFO (LIVE)

Pierulan Armas on jo vainaa, mutta oli ihan historiallinen henkilö, joka näki kerran Karhusjärvellä kalassa ollessaan UFON (tai niinkuin Armas itse sanoi: UHVON). Kerran Armas ajoi autollaan pellolle, ja kun siltä kyseltiin syytä tähän, tokaisi hän: Kun tirskutti! Jokainen uhvon nähnyt on laulun arvoinen!

Hei-hei-hei (LIVE-SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Hei-hei-hei (LIVE-SLIDESHOW)

Tässä laulussa äly joutaa naulakkoon (kuten hampaatkin), ja tässä videossa olen yhdistänyt elävää kuvaa ja tekemiäni piirroksia niin, että lopputulemana on se kuva maailmasta, jonka olen siitä saanut. Tällainen se maailma on – järjetön ja silti ihan mielekäs. Hei-hei-hei – täällä olla kauan ei! Lähtee mun, täytyy lähtee myöskin sun!

Jumalaan kaikki jää (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Jumalaan kaikki jää (SLIDESHOW)

Tämän runon on tehnyt alunperin runoilija W.B. Yeats – irlantilainen, ja sen on suomentanut Ale Tynni – eli Tynnin Aale. Runo on niin sanoakseni panteistinen, eli että kaikki on jumaluutta, ja mikään ei maailmasta häviä. No! Kerran tapahtunut on aina tapahtunut. Totuus lienee se, että kaikki voi joskus kadota jäljettömiin, ja että maailma voi ihan tosissaan loppua. Siinä eivät pelastusanomat paljoakaan auta, eivätkä avaruuden muukalaiset tule apuun, koska hekin katoavat. On kuitenkin ollut ilo kokea täällä kaikenlaista. Meillä on vain se harha, että aika olisi loputon, vaikka se on vain mielemme luoma illuusio, ja ajan käsite itsessään jo sisältää oman finiittisyytensä.

Kuopio ei tanssi eikä se soi (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kuopio ei tanssi eikä se soi (SLIDESHOW)

Kuopio on muuan kaupunki Savossa, ja sijaitsi aikanaan saarella, eli vesi ympäröi sen joka puolelta. Nytemmin maamassat ovat häivyttänet saaren muodon, ja kaupunki on kiinteä osa mannerta. Kuopiossa on rakennettu paljon, ja kaupunki muuttuu hurjaa vauhtia. Tässä videossa käyttämäni kuvat ovat jo historiaa. Onneksi Kuopio ei enää tanssi eikä se soikaan, sillä pattipolvinen punaisessa hameessa tanssinut guru on mennyt menojaan.

Naamankuvia (SLIDESHOW)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Naamankuvia (SLIDESHOW)

Olen tehnyt tämän käyttämällä Yamaha PSS-270 sähköurkua, ja hieman lisännyt hoilausta sinne sun tänne. Eihän tämä nyt musiikilliselta kannalta ole mistään kotoisin, mutta satunnaisena kokeiluna menettelee. Kuvat ovat peräisin joistakin kännykkäohjelmista.

Lerclerc -Pariisin vaaroja (LIVE)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Lerclerc -Pariisin vaaroja (LIVE)

Ollessani teini-ikäinen meille tuli televisio, jossa esitettiin Vispilävaltikkaa sun muuta roinaa – mutta myös lapsilta ja varhaisnuorilta kiellettyjä elokuvia ja sarjoja, kuten Pariisin vaaroja. Onnistuin ainakin kerran katsomaan sitä jonkin matkaa, mutta tulin keskeytetyksi, ja mielikuvani sarjasta jäivät hatariksi. Varmaankin kyseessä oli väkivaltainen sarja, joka tästä syystä kiellettiin. Sodan loppumisesta ei ollut kulunut vielä montaakaan vuotta, ja lapsia ja nuoria haluttiin säästää maailman pahuudelta - Donald Trumpista ei vielä ollut havaintoa.