Timo Kinnunen
Särkiniementie 16 A 41
70700 Kuopio
Finland

Klikkaa tästä palataksesi takaisin Timon MBNET kotisivun etusivulle - Click here to return back to the front page of Timos' MBNET homesite

Timon Omat MP4 Musikkivideot

Tein kerran sellaisen erehdyksen, että latasin YHDELLE palvelimelle pari omaa biisiäni, ja ajattelin hieman samalla tienata pari penniä. Tuloksena oli se, että lopulta ne kaikki ne olivat tyrkyllä aina Amazonia myöten, ja vaikka aikaa kului kuinka, niin rahaa ei kuulunut. No, en minä nyt niin kovin sitä odottanutkaan, sillä mikään ei mene verottajan ahnaan silmän ohi, ja verottajan karttuisa käsi olisi varmaankin heti ojossa. Uskoisin nimittäin että rahaliikennettä ulkomailta Suomeen seurataan, ja ainut konsti lähettää tänne rahaa huomiotta lienee tavallinen kirjekuori. Sanoisinkin tässä niinkuin sadun Voipukki koukkuselälle noidalle: Heti tänne kaikki rahat! Näyttäisikin vahvasti siltä, että ainoaksi ansiokseni nettimusiikin ihmeellisessä maailmassa jää toistaiseksi IUMA -yhtiöltä saama shekki 0.41 dollaria, jota ei kannattanut edes lunastaa koska verottaja olisi siitäkin vienyt muutamat taalat, ja summan siirtäminen Yhdysvalloista Suomeen omalle pankkitilille olisi vienyt sekin rahaa. Olisi siirretty valuuttaa melkein nolla euroa, ja kustannukset olisivat olleet useita kymppejä.

ZIGI Ai-Ai-Ai

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon ZIGI Ai-Ai-Ai

Tämä on paranneltu versio biisistä, joka siirsin kaupattavaksi nettiin myytäväksi. Tämä video on tosin paljon parempi kuin se audio, jota sinne tarjosin, sillä tässä on mukana enemmän bassoa, ja parempi rytmi. Tämä video ”kulkee” musiikillisesti paremmin, niin sanoakseni. Ja sanonkin. Eikä tämä maksa kenellekään yhtään mitään. Minulle tämä on maksanut maineen ja kunnian, sekä elämän.

Mummon hummat - Se Wsi Leukaliinalaulu

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Mummon hummat - Se Wsi Leukaliinalaulu

Minua nauratti kovin kun luin ensimmäistä kertaa, että kuolleille laitetaan leukaliinat, etteivät leuat rotkottaisi pahasti. Melkein yhtä huvittavaa oli nähdä kuinka ulkomaisissa elokuvissa kuolleille laitettiin isivarpaaseen tunnistuslappu rusettisolmulla. Se, että kuolemaan liittyvät asiat minua huvittavart, johtuu siitä että minusta aiottiin kouluttaa patologille apulainen jo ammoin lakkautetussa Moision mielisairaalassa, ja sinä lyhyenä aikana tuli nähtyä kaikenlaista. Siksi minua ei juurikaan kiinnosta katsella elokuvia joissa mässäillään tolkuttomalla väkivallalla, ja kuolemassa. Siksi goottiaate ei vienyt minua mukanaan, ja siksi käyn erittäin vastenmielisesti ihmisten hautajaisissa, koska niissä teeskentely ja hurskastelu saavuttavat huippunsa. Muistan kerran kun Moision sairaalassa oli joku potilas kuollut, ja sukulaiset rynnivät pieneen huoneeseen jossa vainaja makasi lasittunein silmin metallipöydällä. Ne parahtivat valtaisaan itkuun, mutta pahimpien itkuntyrskähdysten vaiettua joku punaniska sukulaismies tietysti kysyi täysin asiallisen kuivalla äänellä: No, jäikös siltä mitään, meinaan rahaa? Ei niin mitään, täytyi sanoa, sillä monet potilaat olivat pahasti velkaa kuntainliitolle, ja siksi eivät yleensä onnistuneet rakentamaan minkäänlaista ehtoisaa siviilielämää, ja tervehtymään, ja palasivat pian tekemään uutta sairaalavelkaa.

Kaks' kisälliä kulki

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kaks' kisälliä kulki

Tämä on traditsionaalinen kansanjuomalaulu, jota on hoilattu paljon erityisesti 1970-luvulla opiskelijabileissä, joissa ryypättiin perseet olalle. En minä nyt niin paljon näissä bileissä käynyt, koska eivät ne minua syystä tai toisesta niihin kutsuneet. Tässä biisissä käytän halpaa sähkökitaraa, ja ZOOM G1Xnext -laitetta äänen särkemiseen. Periaatteessa tämä on one-take -nauhoitus, ja mielestäni parasta mitä olen tehnyt. Ottakaa siis se tällaisena, ja hyväksykää sellaisenaan.

Nyt meitä nyppii

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Nyt meitä nyppii

Jollakin ihmeellisellä tavalla tämä biisi liittyy Kuopio tanssii ja soi – tapahtumaan, jota en ole koskaan viettänyt. Kerran tosin kuljin Kuopion torin poikki kun esiintymislavalla koikkelehti vääntelehtiviä tanssijantapaisia. En vakuuttunut tanssitaiteen jalosta luonteesta. Kun ajattelen tanssia, tulee mieleen hiki ja hiivasienen väkevä lemu. Tulee mieleen myös nälkiintyneen näköiset, lihaksikkaat naiset, ja homot, jotka pitävät miestanssijoista. Kaiken kaikkiaan minä en siis pidä tanssista, ja siksi voikin sanoa, että ainakin minua nyppii kun näen tanssijoita, tai kansantanssipetkeltäjiä.

Viskii ruukussa (Whiskey In The Jar)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Viskii ruukussa

Ensimmäistä kertaa kuulin tämän biisin Barbara Helsingiuksen laulamana, ja tämä oli tehnyt siihen oman sanoituksensa (jota en enää muista). Vasta ihan viime vuosina olen kuullut alkuperäisiä irlantilaisversioita YouTubesta, ja silloin päätin itsekin ”kääntää” laulun suomeksi, vaikka en olekaan okein koskaan ymmärtänyt mitä siinä sanotaan, ja miksi hoetaan että viskii ruukussa, ja niitä sunfaraa -juttuja. Ei se mitään!

Satuloitu nainen

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Satuloitu nainen

Tämäntapaisen laulun veisasin aikanaan koulun konsuissa ihan sähkökitaran säestyksellä. Yleisö vallan huusi, sillä tuollaisia lauluja ei ollut tapana laulaa konsuissa, mutta onneksi rehtori oli kansliassa tupakalla. Monen päivän ajan ne sitten huokailivat koulun pihalla, että mikäköhän tuostakin vielä tulee. Turhaa hohhailua, sillä ei minusta mitään tullut – ei ainakaan kuuluisaa julkisuuden henkilöä. Ja se se vasta on hyvä asia.

Tykkikannen poika (Jambalaya)

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Tykkikannen poika (Jambalaya)

Minun mielestäni ”Jambalaya” -biisi on käännetty väärin suomeksi, ja se saattaa johtua siitä, että alkuperäistekstissä on joitakin vaikeasti selittyviä, ranskankielisiä sanoja, kuten ”piroque” ja sitten siinä puhutaan tykkikannella syntyneestä ja kasvaneesta pojasta? Yhdysvaltain etelärannikolla on sellainen tapa, että merimiehet viettivät vapaata aikaansa satamissa laivan tykkikannella, ja siellä oleskeli heidän seuranaan joukko sekalaisia naisystäviä ja heidän kaikkien yhteisiä lapsiaan. Siis sellaisia tykkikannen poikia, eli sille sopiva englanninkielinen ilmaisu on ”son of the gun”. On paljon parempi puhua merimieskapakasta, jossa ”Jambalaya” -niminen nainen tanssii notkein lantein, ja merimiehet hakkaavat käsiään kipein rantein.

Kun Hairissa seistiin

Klikkaa tästä ladataksesi ja katsellaksesi MP4 videon Kun Hairissa seistiin

Muistan kun Hair -musikaali tuli Tampereelta Mikkelin teatteriin, ja kävin katsomassa esitystä. Lopussa ne seisoivat kaikki munaisillaan. Lauluni viittaa kuitenkin Helsingin esitykseen, jossa mukana olivat artistit Hector ja Anki. Muistan kuulleni Tampereen nuoren porukan laulaneen kovalla äänellä: Rakkaus, rakkaus, vittu, muna!” - mutta voin toki olla väärässäkin, ja he olisivatkin laulaneet: ”Helsinki, Helsinki, pohjolan valkea kaupunki!”.